20 de mayo de 2024

David Verdaguer: «Humor is die kortste afstand tussen twee mense, selfs korter as penetrasie»

0

Opgedateer

David Verdaguer (Barcelona, ​​1983) het vroeg wakker geword vir die reis, het ‘n halfdosyn koffies en het saam met David Trueba kom eet, wat hom in die rol van Eugene dit het hom sy tweede vanjaar gegee Goya. Hy gee my ‘n soen om te groet en siende dat hy nie prik nie, ontdek ek dat hy sy kenmerkende snor en baie van die baard wat hy doen sport op sy gesig afgeskeer het. ‘Tuis’die pragtige film oor die fantastiese strokiesprent deur Paco Roca wat reeds op die advertensiebord is. “Ek wil rook en ’n skoot,” stel hy as die enigste voorwaardes. Op ’n terras met ’n kruielikeur en ’n pacharón, soos twee ouer here, gesels ons oor politiek tot ek die blokfluit aanskakel. Ag sit die handrem aan.

Hoe waardeer jy hierdie Katalaanse verkiesings?
Kom ons kyk, ek is nie van regs nie, natuurlik is ek van links… Buff, ek moet voor die onderhoude begin saamstem dat hulle my nie uitvra oor politiek nie want elke keer as ek my mening gegee het het hulle het my van die een kant en die ander kant gepluk, sommige fasciste en ander onafhanklik.
Jy is?
Die wat?
Onafhanklik.
Ek gaan nie daarop antwoord nie. Dit is geweldig om ‘n akteur te wees, want ons is veronderstel om ‘n mening te gee wat dokters nie gevra word om te gee nie. Ek weet wat ek stem, ek weet wat ek in my lewe doen en ek weet waar ek betrokke raak, maar dit is baie nuuskierig dat dit relevansie gegee word vir mense wat dit nie het nie. Niemand vra ‘n sokkerspeler of hy regs is nie. Dan praat jy en hulle blaas jou van alle kante op. Uit hierdie plas gekom!
Ek het nog gedink om jou te vra oor die Amnestiewet.
Wel, ek sal dit antwoord: Ek dink die amnestie is goed. As daar ‘n belastingamnestie is, hoekom kan daar nie ‘n amnestie wees vir die 1 Oktober politici nie? Ek dink om in die politiek te onderhandel is altyd goed. Hierdie onderhoud maak my nou so bang. [risas]. Hier stop ek.
Hulle het my al gewaarsku dat jy slim is en dit gaan vir my moeilik wees om jou na my land toe te neem.
Dit is waar, ek is ‘n slim mens. Ek is nie slim nie, maar ek is baie slim. Intelligent is ‘n persoon wat baie kennis het en weet hoe om dit te gebruik. Ek gaan nie so ver nie, maar ek is ‘n redelik vaardige oorlewende. Ek weet nie veel van enigiets nie, ek weet ‘n bietjie van alles en ek verbind idees en wêrelde baie goed. Ek is ‘n slim ou, nie slim nie, en ek is nie skaam om dit te sê nie. Inteendeel, ek forseer dit en probeer meer leer. Ek bewonder mense en as ek iets nie weet nie, praat en vra ek nie want ek luister graag na mense wat weet.
Jy kan dan nie ‘n televisie-geselsprogramaanbieder wees nie.
Nou, om net te praat oor wat jy weet, is ‘n bietjie onvanpas vir hierdie tye. Ek hou baie van mense, ek stel belang in ander. Nou doen ek dit minder met die fokken kak oor mense wat jou meer op straat begin ken, maar ek praat met almal. In kroeë gaan ek in en begin gesels met wie ook al daar is, want ek is mal oor mense se stories. Ek is ernstig: ek is lief vir mense. Die ander het ongelooflike stories en in die wêreld waarin ons leef, waar die internet alles weet, is die enigste ding wat ons oor het om met mense te praat, want wat nie op Wikipedia is nie, is die storie van die man wat ‘n pomace by die kroeg kry van daardie kroeg af. As ‘n beskawing is dit die enigste ding wat ons oor het. Die mense is baie cool en oor die algemeen is hulle goeie mense, maar die slegtes maak meer geraas.
Die netwerke het vir ons ontdek dat daar baie mense daar buite is wat totaal anders as ons dink. Ons het lank vir onsself daaroor gelieg.
Kom ons leef in ‘n mikrokosmos, in ‘n endogmiese ding sonder om dit te weet, alles het vir jou vriende gesê: «Man, dit is duidelik dat …». En toe was ons verbaas dat die meerderheid mense nie soos ons in ons klein wêreldjie gedink het nie, wat gebeur het, was dat ons nie in hulle belanggestel het nie en ook nie met hulle omgegaan het nie. Dit het vir ‘n rukkie baie met ons aan die linkerkant gebeur.
Totdat Twitter opgedaag het.
Ek het myself vier of vyf jaar gelede van Twitter geskrap, want ek het ‘n pragtige program op TV3 gedoen wat swart humor oor verskillende ietwat delikate onderwerpe bevat en ek het myself uitgevee om kritiek van diegene wat beledig is te vermy. Daar is baie leuens wat kritiek op netwerke nie raak nie, natuurlik. As ‘n opmerking goed is, gee jy dit geen belang nie, maar hulle skryf ‘n slegte een en jy bly heeldag in ‘n lus met die wenteltrap: «Ek reageer – ek reageer nie, ek reageer – ek doen nie reageer.» Ek het Twitter verlaat en dit is die beste ding wat ek nog gedoen het. Ek leef gelukkiger.
‘The House’ is ‘n by uitstek melancholiese en middeljarige film. Sien jy jouself daar weerspieël?
S. Melancholie is ‘n bietjie verslawend. Dit is goed om nie daar te stop nie en ek stem nie saam dat enige vorige tyd beter was nie, ons is geneig om dit te oorwaardeer, want wat ons mis is ons jonger self. Dit is normaal. Die film, soos die strokiesprent, het die grootsheid dat dit ‘n baie mooi storie is wat deur baie akteurs sonder ego vertel word en dien as ‘n spieël waarin ons wat dit sien na onsself kyk. Jy volg die storie, maar alles verwys na jou, na jou lewe, na jou broers, na jou ouers. Dit is waar dat dit melancholies en hartseer is, maar dit het daardie katartiese ding van huil terwyl jy skoonmaak, dit staan ​​nie veel stil by die wond van verlies of die verloop van tyd nie. Dit is ‘n vreugdevolle hartseer waarin ek myself weerspieël sien in hierdie lewensfase waarin ons beide ouers en kinders is. Ek is ‘n beter pa as seun, dink ek.
En so?
Jy sal my dogter moet vra, maar vandag dink ek so. Wanneer ouers ouer is en dit moeilik vind om dinge te doen, kort ons dikwels geduld. Ek het oneindige geduld met my dogter, maar nie met my ma nie. «Ma, nee, WhatsApp werk nie so nie.» «Ek het Dinsdag ‘n gig, ek het jou al ‘n duisend keer gesê. Wat van wat? Teater, soos altyd.» Dan voel ek sleg want hoe kan jy so wees? Die fliek het my laat sien dat ek dalk nie genoeg geduld het met my ma nie, die persoon wat my die liefste in die wêreld gehad het, die een wat my die minste beoordeel het en die een wat my die meeste bewonder. Ek probeer dit verander en nou haal ek drie asem voordat ek my ma verkeerd antwoord. As ouers ontdek ons ​​die dinge wat ons as kinders verkeerd gedoen het. My dogter is sewe jaar oud en nou die dag het sy geantwoord «So?» En ek het gedink: «Dit kan nie wees nie, pre-adolessensie is reeds hier en jy gaan jouself nou kak, David.» [risas].
Jy het al baie komedie gedoen, jy het aan satireprogramme soos ‘Polnia’ en ‘Crackvia’ gewerk, maar jy het self gesê dat jy in hartseer Katalane gespesialiseer het.
Dis reg en ek wil duidelik maak dat ek Katalaans is, maar ek is nie hartseer nie. In elk geval, met ‘The House’ het ek vordering gemaak in my loopbaan omdat ek ‘n hartseer Valencia speel. Sodat daar gesien kan word dat ek nie stagneer nie, dat ek ‘n akteur in konstante evolusie is en ek ‘n riskante stap geneem het: nadat ek Eugenio gespeel het, wat miskien die hartseerste Katalaan in die geskiedenis is, het ek nou ‘n 180 grade draai gemaak en Ek speel ‘n hartseer Valencia. Ek is in ‘n baie uitgestrekte oomblik en ek was op soek na ‘n nuwe uitdaging [risas]. Ek is ‘n vitalistiese pessimis in die sin dat ek ‘n pessimis is, maar ek aanvaar niemand as vanselfsprekend nie.
Gebruik jy humor as ‘n verdedigingsmeganisme?
As ‘n instrument van kennis. Humor gee jou genoeg afstand om dinge ernstig op te neem en is die kortste manier om saam met iemand te wees, amper korter as penetrasie. Jy vertel ‘n grap en as die ander persoon lag of nie, verklap dit meer dinge oor hulle as om agt uur lank te praat. Ek glo vas dat humor die kortste afstand tussen twee mense is en wat ons almal red. Humor is ‘n baie ernstige ding.
Verdaguer poseer in die Plaza de las Descalzas in Madrid.

Verdaguer poseer in die Plaza de las Descalzas in Madrid.ANTONIO HEREDIA

Noudat jy suksesvol is, verlang jy na die vryheid van daardie jare?
Ek mis dit om nie myself te oordeel nie, ek mis die wedstryd. Interpretasie is ‘n kunsvlyt, ek dink dit is nie ‘n kuns nie. Dit is ‘n pragtige en baie belangrike werk, maar ons werk nie met ‘n oop hart nie. As ek ‘n film baie goed maak, gebeur niks en as ek dit baie sleg maak, gebeur daar ook niks nie. Die probleem is dat hoe meer tyd verbygaan, hoe meer druk en verantwoordelikheid plaas jy op jouself en soms is dit gevaarlik vir jou om van die speletjie te vergeet, dat dit daaroor gaan om leuens te vertel en dat ander dit glo. Sjimpansee Dis net dit. Ek is 40 jaar oud en hoe beter dinge gaan, hoe meer bedrieërsindroom het ek, maar ek behou die hoop dat ek oor 10 jaar, wanneer ek 50 is, die spel sal herstel en verder met die rustigheid van ‘n 50-jarige -ou man wat gewig het omdat Hy meer dinge as die res ervaar het en kalm is om sy werk te doen.
Twee Goyas [el primero, por ‘Verano 1993’] Neem hulle nie jou bedrieërsindroom weg nie?
Inteendeel, ek dink hulle verhoog dit, want toekennings is ‘n wonderlike ding, ‘n drukkie wat die beroep jou gee, maar in werklikheid is hy wat ‘n Goya verloor nie ‘n slegter akteur nie en hy wat dit wen is nie ‘n beter akteur nie. Dit hang af van geluk, mode, wie anders is genomineer, dit hang af van hoe die fliek by die loket gevaar het… Ek is mal daaroor om hulle te ontvang, maar dit is nie wiskunde nie. Dit is tyd, dit is subjektiwiteit en hulle het my nie beter gemaak nie. Ek weet nie, daar is nog altyd vir my gesê in hierdie werk is daar baie afguns en dit is seker waar, maar ek het dit nog nie ervaar nie en ek dink dat daar in ander poste meer afguns is as in ons s’n. Ek het nog nie baie idiote in hierdie beroep teëgekom nie en die wat bestaan ​​hou nie lank nie. Ek is baie bly as my klasmaats goed vaar.
En voel jy dat dit wederkerig is?
Ja ek doen ‘n casting saam met ‘n ander klasmaat, hulle vang Aly, damn, ek is bly om daardie persoon te ontmoet. Dit is waar dat ek uit ‘n plek van bevoorregting praat, ek is een van daardie 7% akteurs wat ‘n bestaan ​​daaruit maak en ek weet as dit nie uitwerk nie, sal iets anders uitwerk, maar ek glo dat mense wees lief vir my, want ek is baie lief vir mense, natuurlik.
Hoe hanteer jy daardie voorreg?
Met omsigtigheid en voorlopigheid. Ek is 40 jaar oud en ek wy myself hieraan sedert ek 20 was, dit is die helfte van my lewe. Die ding is dat ek baie teater gedoen het, ek maak nog net 10 jaar films en ek het nog net sewe as protagonis gemaak. Teater is steeds my hooftaak en dit gee jou een ding: dit maak jou nie ’n beter akteur nie, maar dit maak jou ’n beter mens. Wanneer jy by die teater aankom, sê niemand vir jou: «Hallo, David, hoe het jy geslaap? Wil jy ‘n koffie hê? Is jy oukei? Sit hier om te rus en ons sal jou nou laat weet.» Nee, nee, dit gebeur net in die flieks. Jy kom by die teater aan en jy kan ‘n god wees, jy laai ‘n bussie, jy gaan na ‘n gig, daar is net 100 mense, van die 100 vertrek 20 binne ‘n halfuur, jy eet ‘n kaas omelet toebroodjie, jy klim terug in die bakkie en jy keer terug na jou grond. Dit neem baie onnoselheid weg. Vir my beteken sukses in hierdie werk om ‘n werk te hê. Leef of selfs swak oorleef daarop. Roem is baie, baie vlugtig.
Ly jy daaraan?
Wat as niemand my ken nie? Boonop verander ek fisies baie vir elke projek, ek raak baie behep daarmee en dit help my om op straat verdwaal. In Katalonië ken hulle my beter, maar ons is meer diskreet en mense vertel my ook nie veel nie. Ek was al saam met Ernesto Sevilla de caas en dit is om beroemd te wees, dit is om nie ‘n kroeg te kan binnegaan nie.
Ernesto Sevilla in ‘n kroeg, ons praat oor sy natuurlike habitat.
[Risas] Ja, hoewel hy nou rustiger is, weet ek nie waarmee hy besig is nie. Om foto’s te neem waar jy ook al gaan, het nog nooit met my gebeur nie en ek wil ook nie hê dit moet gebeur nie. Ek is in ‘n goeie oomblik, want mense in my beroep ken my en herken my, maar op straat kan ek voortgaan om ‘n normale lewe te lei en op hierdie terras ‘n skoot saam met jou te wees. Dit is baie cool. Kom ons kyk hoe dit ontwikkel, maar ek is baie gelukkig op hierdie manier.
Ten spyte van die groot oomblik, is jy steeds bekommerd dat alles hel toe kan gaan?
Nie veral nie. Ek dink dat ek, ten goede of ten kwade, gaan begin werk hê. Vir my sou ‘n ideale jaar ‘n toneelstuk en twee flieks wees. Ek het hierdie werk nog altyd verstaan, miskien omdat ek as ’n nar by nagmaal begin het, as ’n langafstand-loopbaan waarin selfs slegte projekte vir jou dinge bring. Jy leer alles en dit is baie lekker om hierdie werk so te verstaan. Tussen flieks deur is ek nog op toer en volgende jaar doen ek ‘La Gaviota’ in teater, wat ek nog nie in enige Chkhov gedoen het nie. Ek wil regtig aanhou leer, aanhou werk en ek glo dat albei dinge sal aanhou gebeur.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *